Hozzávalók:-20 dkg liszt Hozzávalók a csokihoz: -kb:3 dkg kakaópor
-20 dkg cukor -10 dkg cukor
-1 sütőpor -5 dkg margarin
-3 egész tojás -kb.1-1.5 dl tej
-10 ek víz -kókuszreszelék
Ma egy nagyon finom és egyszerű desszertet készitünk ami nem is drága.Én sosem tudok annyit késziteni,hogy maradjon másnapra is.Biztos a manócskák:-)))
Először elkészitjük a tésztát ami tulajdonképpen egy vizes piskótarecept csak olcsóbb verzióban.Vegyünk 2 keverőtálat,az egyikbe üssük a tojások sárgáját a másikba a fehérjét.Mindkét tálba tegyünk 5-5 evőkanál vizet.A sárgájás tálba öntsük 15 dkg cukrot majd jó alapossan keverjük ki habosra,ezútán a fehérjét verjük kemény habbá s mikor már majdnem kész van akkor adjuk hozzá a maradék 5 dkg cukrot.(ha az elején öntjük bele a cukrot akkor nagyon nehéz lesz felverni)A felvert és habos sárgájához adjuk a sütöporral alapossan elkevert liszt felét és keverjük el velemajd a hab felét és ismét keverjük el,a mardék lisztet öntsük hozzá és keverjünk majd végül a hab másik felét és szintén keverjünk.(erre a felezgetésre azért van szükség hogy jó alapossan ki legyen keverve a massza,hiszen tudjuk hogy a piskóta lelke hogy jól összekeveredjenek az alapanyagok)
Margarinnal kenjük ki a tepsinket és lisztezzük ,majd öntsük bele a tepsibe a masszát úgy hogy ne középre folyassuk az egészet mert akkor a közepe nagyon magas lesz ha megsül.
Előmelegitett sütöben 200 fokon sütjük úgy hogy közben ne nyitogassuk a sűtöajtót mert akkor összeesik,akkor jó ha egy hústűt vagy kötőtüt beleszúrunk s nem ragad rá a tészta. Nem kell sokáig sütni kb:10-15 perc.
Amig sül a tészta elkészitjük a csokit.Egy kis lábosba olvasszunk fel kb:5 dkg margarint és öntsünk bele 10 dkg cukrot majd a kakaóport és jól keverük ki csomómentessen a végén adjuk hozzá a tejet és kicsit hagyjuk főni.(nem kell sokáig)Ha nagyon hig lett besürithetjük úgy hogy egy kis vizben keverjünk el kevés lisztet és öntsük bele a csokiba majd jól keverjük el.A lényeg hogy ne legyen túl híg de sürü sem.Aki szereti az megbolondithatja 8-10 csepp rumaromával is.
Mikor megsült a piskota és még nem hült ki teljesen vágjuk fel tetszőleges nagyságú kockákra és minden oldalát mártsuk bele a csokiba úgy hogy minden oldalán kb 1 cm-es sávban szivja fel a csokit és a közepe maradjon sárga.Majd gyorsan hempergessük meg a kókuszreszelékben.
Ez a része egy kicsit macerás és nyakig csokissak leszünk mivel minden oldalát csak úgy tudjuk belemártani ha kézzel csináljuk ezt a müveletet mert ha beledobjuk a kockákat a csokiba és ugy forgatjuk benne akkor 2 rossz dolog történik.Az egyik hogy nagyon lucskos lesz a kocka és szétmállik mire kivesszük belöle a másik hogy 4-5 kocka után elfogy a csoki mert beiiszák.Szóval egyesével kézzel kell ezt a műveletet végrehajtanunk,s ne szégyeljük lenyalni a csokit az ujjainkról mert finom!
Elkészült a borzaska! A gyerekek nagyon kedvelik de a férfiak is szeretnek sündörögni körülötte.
Jó étvágyat kívánok hozzá!