HTML

Olcsón finomat!

Sziasztok! A mai világban elég nehéz az sztalra tenni ételt úgy hogy jól is lakjon a család,s ne kerüljön a hozzávaló egy vagyonba. Olyan recepteket osztok meg veletek amiken egy kicsit változtattam s jóval olcsóbban lehet kihozni olyan ételeket,sütiket amik után bizony az egész család megnyalja mind a 10 ujját. :-)) Igy több marad más kiadásra s még jól is laktunk! Természetessen minden recept kipróbált s azóta is ezekkel tömjük a bendönket :-) Ezek a receptek nagyon jók gyakorló háziasszonyoknak akiknek kis férjecskéjük állandóan a mama föztjét dicsérik. Na itt az idő hogy lekörözzük a mamákat! Mindent bele s sok sikert lányok,asszonyok!! S persze JÓ ÉTVÁGYAT! Vic

Friss topikok

  • *Viktória*: Még csak annyit,hogy kérlek benneteket ha elkészititek ezt a receptet meséljétek el hogy milyen vo... (2010.10.05. 02:16) Majorannás tepsis húsi

Linkblog

Archívum

Kókusz kocka avagy Borzaska

2010.10.07. 01:05 *Viktória*

Hozzávalók:-20 dkg liszt               Hozzávalók a csokihoz: -kb:3 dkg kakaópor

                -20 dkg cukor                                             -10 dkg cukor

                -1 sütőpor                                                  -5 dkg margarin

                -3 egész tojás                                             -kb.1-1.5 dl tej

                -10 ek víz                                                   -kókuszreszelék

 

Ma egy nagyon finom és egyszerű desszertet készitünk ami nem is drága.Én sosem tudok annyit késziteni,hogy maradjon másnapra is.Biztos a manócskák:-)))

Először elkészitjük a tésztát ami tulajdonképpen egy vizes piskótarecept csak olcsóbb verzióban.Vegyünk 2 keverőtálat,az egyikbe üssük a tojások sárgáját a másikba a fehérjét.Mindkét tálba tegyünk 5-5 evőkanál vizet.A sárgájás tálba öntsük 15 dkg cukrot majd jó alapossan keverjük ki habosra,ezútán a fehérjét verjük kemény habbá s mikor már majdnem kész van akkor adjuk hozzá a maradék 5 dkg cukrot.(ha az elején öntjük bele a cukrot akkor nagyon nehéz lesz felverni)A felvert és habos sárgájához adjuk a sütöporral alapossan elkevert liszt felét és keverjük el velemajd a hab felét és ismét keverjük el,a mardék lisztet öntsük hozzá és keverjünk majd végül a hab másik felét és szintén keverjünk.(erre a felezgetésre azért van szükség hogy jó alapossan ki legyen keverve a massza,hiszen tudjuk hogy a piskóta lelke hogy jól összekeveredjenek az alapanyagok)

Margarinnal kenjük ki a tepsinket és lisztezzük ,majd öntsük bele a tepsibe a masszát úgy hogy ne középre folyassuk az egészet mert akkor a közepe nagyon magas lesz ha megsül.

Előmelegitett sütöben 200 fokon sütjük úgy hogy közben ne nyitogassuk a sűtöajtót mert akkor összeesik,akkor jó ha egy hústűt vagy kötőtüt beleszúrunk s nem ragad rá a tészta. Nem kell sokáig sütni kb:10-15 perc.

Amig sül a tészta elkészitjük a csokit.Egy kis lábosba olvasszunk fel kb:5 dkg margarint és öntsünk bele 10 dkg cukrot majd a kakaóport és jól keverük ki csomómentessen a végén adjuk hozzá a tejet és kicsit hagyjuk főni.(nem kell sokáig)Ha nagyon hig lett besürithetjük úgy hogy egy kis vizben keverjünk el kevés lisztet és öntsük bele a csokiba majd jól keverjük el.A lényeg hogy ne legyen túl híg de sürü sem.Aki szereti az megbolondithatja 8-10 csepp rumaromával is.

Mikor megsült a piskota és még nem hült ki teljesen vágjuk fel tetszőleges nagyságú kockákra és minden oldalát mártsuk bele a csokiba úgy hogy minden oldalán kb 1 cm-es sávban szivja fel a csokit és a közepe maradjon sárga.Majd gyorsan hempergessük meg a kókuszreszelékben.

Ez a része egy kicsit macerás és nyakig csokissak leszünk mivel minden oldalát csak úgy tudjuk belemártani ha kézzel csináljuk ezt a müveletet mert ha beledobjuk a kockákat a csokiba és ugy forgatjuk benne akkor 2 rossz dolog történik.Az egyik hogy nagyon lucskos lesz a kocka és szétmállik mire kivesszük belöle a másik hogy 4-5 kocka után elfogy a csoki mert beiiszák.Szóval egyesével kézzel kell ezt a műveletet végrehajtanunk,s ne szégyeljük lenyalni a csokit az ujjainkról mert finom!

Elkészült a borzaska! A gyerekek nagyon kedvelik de a férfiak is szeretnek sündörögni körülötte.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

Szólj hozzá!

Címkék: kókusz kókuszkocka borzaska kókuszos sütemény

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroviki.blog.hu/api/trackback/id/tr222352158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása