HTML

Olcsón finomat!

Sziasztok! A mai világban elég nehéz az sztalra tenni ételt úgy hogy jól is lakjon a család,s ne kerüljön a hozzávaló egy vagyonba. Olyan recepteket osztok meg veletek amiken egy kicsit változtattam s jóval olcsóbban lehet kihozni olyan ételeket,sütiket amik után bizony az egész család megnyalja mind a 10 ujját. :-)) Igy több marad más kiadásra s még jól is laktunk! Természetessen minden recept kipróbált s azóta is ezekkel tömjük a bendönket :-) Ezek a receptek nagyon jók gyakorló háziasszonyoknak akiknek kis férjecskéjük állandóan a mama föztjét dicsérik. Na itt az idő hogy lekörözzük a mamákat! Mindent bele s sok sikert lányok,asszonyok!! S persze JÓ ÉTVÁGYAT! Vic

Friss topikok

  • *Viktória*: Még csak annyit,hogy kérlek benneteket ha elkészititek ezt a receptet meséljétek el hogy milyen vo... (2010.10.05. 02:16) Majorannás tepsis húsi

Linkblog

Archívum

Tojásos lecsó tarhonyával

2010.10.14. 23:31 *Viktória*

 

Hozzávalók:  -60-70 dkg lecsópaprika

                    -3-4 közepes paradicsom

                    -2 fej vöröshagyma

                    -2-3 tojás(ha nagyok elég 2 is)

                    -1 csomag tarhonya

                    -só,bors és egy kis olaj

 

Ma készitünk egy igazán tipikus nyári ételt,de ne szegje kedvetek az ősz mert még mindig lehet olcsón hozzájutni alapanyagokhoz.

Lássuk hogy is készül.

Mossuk meg alaposan az alapanyagokat.Mindenki más-más nagyságura szokta összevágni,én annak a hive vagyok hogy minél kisebb darabokra vágod annál szaporább lesz.Mikor megmostuk a paprikákat a tetejét körbe egy vékony sávban levágom(ezt is fel lehet használni)majd "kicsumázom"(ez annyit jelent hogy kiveszem a magházat belöle)4 felé vágom majd vékonyan leszeletelem.A hagymát ezután apró kockákra vágom és egy kevés olajon megpárolom míg egy halványbarna szint nem kap.Amig pirul a hagyma a paradicsomokat félbe vágom majd mégegyszer félbe s szintén vékony szeletekre vágom. Ha kész a hagyma beleöntöm a felszeletelt paradicsomot,sózom ,borsozom és kb 2 percig folyamatos kevergetés mellett "meglöttyesztem" a paradicsomot.Inyencek egy kis bazsalikomot és egy kis majorannát is tehetnek bele.Igy nagyon finom ize lesz.Ezután hozzá teszem a felszeletelt paprikát,jó alaposan összekeverem és fedő alatt puhára fözöm.Van úgy hogy a paprika nem ereszt elég nedvességet ezért mikor majdnem kész rásegithetünk egy kis vizzel,de ilyenkor sózzunk is még rá egy kicsit.Mikor teljesen kész a tojásokat verjük fel és öntsük rá a lecsóra.Egy két keverés után már le is vehetjük a tüzröl.

Amig fő a lecsó addig készitsük el a tarhonyát.Egy kis olajon piritsuk meg a tarhonyát amig nem kap egy közepesen barna szint,majd a lehető legkisebb lángra vegyük és öntsük fel 1,5-szer több hideg vizzel mint a tarhonya volt.(ezt úgy szoktam megoldani hogy egy tálba kiöntöm a zacskóból a tésztát majd ugyanazzal a tállal mérem bele a vizet,igy ki lehet számolni a másfél-szeres mennyiséget)Kevés sót adunk hozzá és 3-4 kávéskanál ételizesitőt(ettől nagyon kellemes ize lesz a tarhonyának)A sóval óvatosan mert az ételizesitő is sós.Addig főzőm lassan fedő alatt amig el nem fő róla a viz. ( ha fogunk egy szem tarhonyát és kettévágjuk,onnan tudjuk hogy teljesen kész ha középen nem fehér.)

Készen is van a tojásos lecsó tarhonyával.Tálalni úgy szoktam hogy a tarhonya közepére teszem a lecsót és egy petrezselyemzölddel lehet disziteni is.

Sok sikert és Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

Címkék: lecsó tojásos lecsó paprikából finomat levsó kezdőknek tarhonyás lecsó

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroviki.blog.hu/api/trackback/id/tr452372960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása