Hozzávalók: -40-50 dkg csirke vagy pulykamell(de lehet combfilé is)
-10-15 dkg sajt
-só,bors,majoranna
-sültcsirke füszersó(nem a legolcsóbb de a Kotányi a legjobb)
-2 tojás és egy kevés liszt
-1 dl olaj
-1 dl tej
Ma ismét készitünk egy nagyon gyors és egyszerű föételt,ami szintén a család kedvence lesz.Ennél az ételnél érdemes elöre gondolkodni mivel melle húsit használunk ezért ha nem pácoljuk akkor száraz lesz,de nem kötelező.Én ha tudom,hogy másnap ezt szeretném elkésziteni már este elökészitem és bepácolom.
Mossuk meg a mellfiléket és szeleteljük fel nem túl vékony és nem túl vastag szeletekre,de lehetnek darabok,"cafatok" is,nem kell hogy szabályosak legyenek hiszen összesül majd. Darabolás után a húsikat tegyük egy mély keverőtálba és sózzuk,borsozzuk( a sóval óvatossan hiszen a sültcsirkesó is só),szorjunk rá egy fél marék majorannát.A só kivételével a füszereket ne sajnáljuk meglóditani.nagyon izletes lesz.Jól keverjük össze a tálba hogy minden húsi kapjon minden füszerből majd öntsük nyakon fél deci olajjal és kb:1 dl tejjel majd megint dolgozzuk el.Amit most csináltunk az a pácolásnak egy formája,ezt érdemes mint az imént emlitettem elözö este elkésziteni,de ha csak 1-2 órát áll az is elég.
Pihentetés után vegyünk egy tepsit vagy tűzálló tálat és öntsünk bele kb:fél deci olajat és pár csepp tejet,majd egy vékony rétegben,úgy hogy mindenhova kerüljön, reszeljünk sajtot(ez a 15 dkg-nak kb a fele legyen).Ezután készitsünk a tepsi mellé 2 mélytányért.Az egyikbe lisztet a másikba a 2 felvert tojást.
Fogjuk egyenként a húsi szeleteket,beleforgatjuk a lisztbe majd át a tojásba és innen egyenesen bele a tepsibe,szépen szorossan egymás mellé.Mikor tele a tepsi és a húsi is elfogyott reszeljük rá a maradék sajtot,itt is fontos hogy mindenhova jusson.Én hozzávetőlegessen irtam a 10-15 dkg-ot de ez sajtja válogatja mert ha kemény és jol reszelhető akkor elég ez a mennyiség de lényeg hogy teljes terjedelmében legyen sajtos a húsunk.Én a tetejére szoktam szorni még egy kis sültcsirkesót de ezt csak azoknak ajánlom akik szeretik ha az étel jó füszeres.Mielött betennénk az elömelegitett sütöbe fröcsköljünk rá egy kis olajat a tetejére.
Hihetetlen rövid ideig kell sütni,csak addig mig a sajt szép aranysárga lesz.
Kockákra vágva tálalhatjuk burgonyapürével,rizzsel,hasábburgonyával de zöldkörettel is nagyon finom.
Sok sikert az elkészítéséhez!
Jó étvágyat kívánok az elfogyasztásához!