HTML

Olcsón finomat!

Sziasztok! A mai világban elég nehéz az sztalra tenni ételt úgy hogy jól is lakjon a család,s ne kerüljön a hozzávaló egy vagyonba. Olyan recepteket osztok meg veletek amiken egy kicsit változtattam s jóval olcsóbban lehet kihozni olyan ételeket,sütiket amik után bizony az egész család megnyalja mind a 10 ujját. :-)) Igy több marad más kiadásra s még jól is laktunk! Természetessen minden recept kipróbált s azóta is ezekkel tömjük a bendönket :-) Ezek a receptek nagyon jók gyakorló háziasszonyoknak akiknek kis férjecskéjük állandóan a mama föztjét dicsérik. Na itt az idő hogy lekörözzük a mamákat! Mindent bele s sok sikert lányok,asszonyok!! S persze JÓ ÉTVÁGYAT! Vic

Friss topikok

  • *Viktória*: Még csak annyit,hogy kérlek benneteket ha elkészititek ezt a receptet meséljétek el hogy milyen vo... (2010.10.05. 02:16) Majorannás tepsis húsi

Linkblog

Archívum

Sajtos csirke

2010.10.08. 00:43 *Viktória*

Hozzávalók: -40-50 dkg csirke vagy pulykamell(de lehet combfilé is)

                   -10-15 dkg sajt

                   -só,bors,majoranna

                   -sültcsirke füszersó(nem a legolcsóbb de a Kotányi a legjobb)

                   -2 tojás és egy kevés liszt

                   -1 dl olaj

                   -1 dl tej

 

Ma ismét készitünk egy nagyon gyors és egyszerű föételt,ami szintén a család kedvence lesz.Ennél az ételnél érdemes elöre gondolkodni mivel melle húsit használunk ezért ha nem pácoljuk akkor száraz lesz,de nem kötelező.Én ha tudom,hogy másnap ezt szeretném elkésziteni már este elökészitem és bepácolom.

Mossuk meg a mellfiléket és szeleteljük fel nem túl vékony és nem túl vastag szeletekre,de lehetnek darabok,"cafatok" is,nem kell hogy szabályosak legyenek hiszen összesül majd. Darabolás után a húsikat tegyük egy mély keverőtálba és sózzuk,borsozzuk( a sóval óvatossan hiszen a sültcsirkesó is só),szorjunk rá egy fél marék majorannát.A só kivételével a füszereket ne sajnáljuk meglóditani.nagyon izletes lesz.Jól keverjük össze a tálba hogy minden húsi kapjon minden füszerből majd öntsük nyakon fél deci olajjal és kb:1 dl tejjel majd megint dolgozzuk el.Amit most csináltunk az a pácolásnak egy formája,ezt érdemes mint az imént emlitettem elözö este elkésziteni,de ha csak 1-2 órát áll az is elég.

Pihentetés után vegyünk egy tepsit vagy tűzálló tálat és öntsünk bele kb:fél deci olajat és pár csepp tejet,majd egy vékony rétegben,úgy hogy mindenhova kerüljön, reszeljünk sajtot(ez a 15 dkg-nak kb a fele legyen).Ezután készitsünk a tepsi mellé 2 mélytányért.Az egyikbe lisztet a másikba a 2 felvert tojást.

Fogjuk egyenként a húsi szeleteket,beleforgatjuk a lisztbe majd át a tojásba és innen egyenesen bele a tepsibe,szépen szorossan egymás mellé.Mikor tele a tepsi és a húsi is elfogyott reszeljük rá a maradék sajtot,itt is fontos hogy mindenhova jusson.Én hozzávetőlegessen irtam a 10-15 dkg-ot de ez sajtja válogatja mert ha kemény és jol reszelhető akkor elég ez a mennyiség de lényeg hogy teljes terjedelmében legyen sajtos a húsunk.Én a tetejére szoktam szorni még egy kis sültcsirkesót de ezt csak azoknak ajánlom akik szeretik ha az étel jó füszeres.Mielött betennénk az elömelegitett sütöbe fröcsköljünk rá egy kis olajat a tetejére.

Hihetetlen rövid ideig kell sütni,csak addig mig a sajt szép aranysárga lesz.

Kockákra vágva tálalhatjuk burgonyapürével,rizzsel,hasábburgonyával de zöldkörettel is nagyon finom.

Sok sikert az elkészítéséhez!

Jó étvágyat kívánok az elfogyasztásához!

               

Szólj hozzá!

Címkék: csirke sajtos csirke sajtossan

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroviki.blog.hu/api/trackback/id/tr652355377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása