HTML

Olcsón finomat!

Sziasztok! A mai világban elég nehéz az sztalra tenni ételt úgy hogy jól is lakjon a család,s ne kerüljön a hozzávaló egy vagyonba. Olyan recepteket osztok meg veletek amiken egy kicsit változtattam s jóval olcsóbban lehet kihozni olyan ételeket,sütiket amik után bizony az egész család megnyalja mind a 10 ujját. :-)) Igy több marad más kiadásra s még jól is laktunk! Természetessen minden recept kipróbált s azóta is ezekkel tömjük a bendönket :-) Ezek a receptek nagyon jók gyakorló háziasszonyoknak akiknek kis férjecskéjük állandóan a mama föztjét dicsérik. Na itt az idő hogy lekörözzük a mamákat! Mindent bele s sok sikert lányok,asszonyok!! S persze JÓ ÉTVÁGYAT! Vic

Friss topikok

  • *Viktória*: Még csak annyit,hogy kérlek benneteket ha elkészititek ezt a receptet meséljétek el hogy milyen vo... (2010.10.05. 02:16) Majorannás tepsis húsi

Linkblog

Archívum

Majorannás tepsis húsi

2010.10.05. 02:11 *Viktória*

Hozzávalók: 40-50 dkg mindegy milyen hús(lehet sertés,pulyka,csirke)

                 só,bors,sok-sok majoranna,fokhagyma vagy lehet fokhagymasó is

                 kb:fél deci tej(de ezt kihagyhatjuk ha pulyka vagy csirke húsit használunk)

                 egy nagy pohár tejföl

                 3 közepes fej hagyma

                 15 dkg császárszalonna(ha nincs az se baj annélkül is nagyon fincsi lesz)

                 1 tojás

                 1 dl olaj

Na akkor lássunk neki! :-)

A húsit felvágjuk kb:ujjnyi vastag szeletekre nem kell hogy szép egyformák legyenek lehetnek darabok is ugyis egybesül az egész.Ha ez megvan akkor most pácolunk egy kicsit,ez annyit jelent hogy beletesszük a húsikat egy mélyebb tálba sózzuk(óvatossan ha fokhagymasóval helyettesitjük a fokhagymát mert akkor túl sós lesz),borsozzuk,szorunk rá sok majorannát,fokhagymát(összetörve v.kinyomva),meglocsoljuk egy kevés tejjel (kb.fél deci),s a végén egy kevés olajat zuttyintunk rá.Ha ezek mind rajta vannak a húsin akkor gyürjük fel az ingujjat s két kézzek jól vegyitsük össze,alapossan keverjük el.Ha nem tesszük hütöbe is finom lesz de mégjobb hatást érünk el ha egy kicsit pihentetjük,hogy a füszerek tegyék a dolgukat s jol összeérjenek az izek.

Amig pihen a hús vágjuk félbe a hagymákat(persze miután megpucoltuk :-)) ) s kezdjük szép vékony szeleteket vágni, ha végeztünk a szeleteléssel kicsit markoljunk bele hogy a rétegek elválljanak egymástól igy vékony kis félkör szeleteket kapunk.

Ha szalonnánk is van azt is vékonyan szeleteljük fel kb olyan szeletben mint a párizsit szokták néhány szupermarketben :-)) Szóval ne legyen papirvékony de 10-15 dkg-ból jöjjön ki egy pár szelet.Ha jó ismerösünk a közértes akkor kérjük meg hogy szelje fel nekünk legyen szíves.

Na és most végre összeállitjuk az egészet!

Vegyél egy tepsit vagy tüzálló tálat te döntöd el mekkora legyen hiszen te látod mennyi húsid van.Tegyél az aljára kb:fél deci olajat majd a bepácolt húsit kezd szépen egymás mellé lehelyezni s ha elfogyott a hús akkor jöhet a hagyma szord rá egyenletessen a húsra,jusson mindenhova,ha van szalonnánk akkor szépen a vékony szeleteket helyezzük rá,ha nincs sok belöle akkor ne szorossan hanem lazábban rakjuk.

Tegyük be a sütöbe közepes lángon sülni.Amig sül egy nagy pohár tejfölt öntsünk ki egy tálba annyi vizzel keverjük el hogy ne legyen túl sürü s tudjuk önteni de azért ne tej sürüségüre higitsuk,üssünk bele egy toját ha több a hús mint fél kg akkor mehet bele 2 tojás is,sozzuk meg finoman csak egy csipet,kis bors bele na meg sok majoranna s mehet  inyenceknek még egy kis fokhagyma is.Ezt az egészet jól keverjük ki.

Amikor már majdnem megsült a hús(nem kell neki tul sok idö hiszen nem vastagok a szeletek s ha túlsül akkor bizony kellenek a jó fogak)vegyük ki a sütöböl s szépen egyenletessen öntsük rá ezt az elegyet amint az imént kevertünk ki.Jusson mindenhova!

Tegyük vissza sütöbe s még egy kicsit süssük csak addig amig a tejföl egy kis világosbarna szint kap.

Az illatok már biztosan csábitják a családtagokat a konyhába,ne is várasd Őket hanem tálalj sebtiben.

Én személy szerint rizst szoktam hozzá késziteni,párolt egész zöldbabbal.De bármi mással tálalhatod.

Sok sikert és élményt az elkészitéséhez!

S jó étvágyat kívánok az eltüntetéséhez!

 

 

 

 

 

 

1 komment

Címkék: sül hús majoranna tepsis

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroviki.blog.hu/api/trackback/id/tr272345610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

*Viktória* 2010.10.05. 02:16:23

Még csak annyit,hogy kérlek benneteket ha elkészititek ezt a receptet meséljétek el hogy milyen volt a fogadtatás.S ha valami nem sikerült irj mert segitek!!!
Vic
süti beállítások módosítása